İnternet hızınızı Arttırmak için Ücretsiz DNS Sağlayıcıları

İnternet hızınızı arttırma için yapılan işlemler, mevcut internet servis sağlayıcıların verdiği hızın üzerine çıkartabilir mi? Birçok kullanıcı mevcut internet hızını tam olarak kullanamadığı için, internetin sürekli yavaş olduğundan şikayet etmektedir. Bu durum çoğu zaman can sıkıcı olmakta ve internet hızı nasıl arttırılır konusunda yardım almayı düşünürler. İnternet hızınızı arttırmak için yapmanız gereken bir çok farklı yol ve yöntem bulunmaktadır. Bilgisayarda yapılacak bazı ayarlardan tutunda modem ve fiziki bazı ayarların bile internet hızına etkisi olur.

Modeme reset atmak, kablo bağlantılarını yenilemek, Wi-Fi ayarlarını yapmak, Güvenlik duvarı ayarları, modem sürücü ve yazılımlarını güncellemek gibi yöntemler internet hızınızı arttırmak için denenebilir. Ancak biz bu yazıda internet hız düşüklüğünün bu sebeplerden kaynaklanmadığı durumlar için sadece DNS değişikliği ile nasıl yapılacağını ve hangi hızlı servisleri kullanabileceğinizi göstereceğiz.

İnternete bağlanırken, bilgisayar mutlaka bir DNS kaydı üzerinden çıkar ve bu DNS hizmeti ise interneti ne kadar verimli kullanacağınızı belirler. Varsayılan durumda DNS hizmeti otomatik olarak başlatılır ve İnternet Servis Sağlayıcınız (ISP) (ISS) tarafından tanımlanarak size sunulur ve her bağlantıda değişebilir.

İşte bu aşamada bizler DNS ayarlarını manuel olarak değiştirebilir ve bu servsileri kullanarak internete bağlanabiliriz. Bu işlemin nasıl yapıldığını göstermeden önce ücretsizolarak kullanabileceğiniz güvenli DNS adreslerini yazarak başlayalım.

Aşağıda, en yaygın kullanılan ücretsiz DNS servislerinin örneklerini bulabilirsiniz:

1. Google DNS

Google’ın DNS hizmetidir, oldukça hızlıdır ve yaygın olarak kullanılır en önemlisi ise güvenilirdir. Bu DNS servisi İnternet hızınızı gözle görülür şekilde artırabilir. Google DNS, dünya çapında oldukça fazla sayıda veri merkezi bulunması sebebiyle yüksek hız sunma kapasitesine sahiptir. Bir kullanıcı bağlanma talep ettiğinde en yakın veri merkezine yönlendirir bu şekilde DNS sorgularının da hızlı yapılmasını sağlar. önbellekleme özelliği sayesinde sayfaların daha hızlı açılmasını da sağlar. Google DNS  DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) desteğ olan dijital imzalama ile güvenlidir.

  • Tercih edilen DNS (8.8.8.8)
  • Alternatif DNS (8.8.4.4)

2. Cloudflare DNS

Cloudflare DNS hizmeti deoldukça yaygın bir şekilde kullanılan servsilerdendir, hız ve gizlilik odaklı bir DNS hizmeti sunar. Özellikle güvenlik ve hız açısından iyi bir seçenektir. Ayrıca, kullanıcı verilerini saklamaz. Güvenlik saldırılarına karşı koruma sağlar.

  • Tercih edilen DNS (1.1.1.1)
  • Alternatif DNS (1.0.0.1)

3. OpenDNS

OpenDNS, daha fazla güvenlik ve aile dostu filtreleme sunan bir DNS sağlayıcısıdır. İster ev ister iş amaçlı kullanabilirsiniz. Phishing Koruması sağlar, OpenDNS, kimlik avı (phishing) sitelerine karşı koruma sağlar. Şüpheli ve zararlı sitelere erişim engellenir, böylece kullanıcılar daha güvenli bir şekilde internete göz atabilir. Güvenlik ile ilgili olarak endişeleriniz varsa openDNS hizmetini kullanabilirsiniz. Diğer DNS hizmetlerinde yer alan tüm özellikleri bu DNS hizmetinde de kullanabilirsiniz.

  • Tercih edilen (208.67.222.222)
  • Alternatif DNS (208.67.220.220)

4. Quad9 DNS

Quad9, güvenliği ön planda tutan bir DNS servisidir. Zararlı sitelere erişimi engelleme özelliği ile güvenliği artırabilir. Kötü amaçlı web sitelerini engelleme başta olmak üzere, zararlı alan adlarını filtreleme, kimlik avı ve phishing koruması sağlar. Quad9 günlük yaklaşık 400 milyon tehdit tespiti yapar ve veritabanına ekler. Bunun dışında bilgilerinizi kayıt altına almaz.

  • Tercih edilen DNS (9.9.9.9)
  • Alternatif DNS (149.112.112.112)

5. Comodo Secure DNS

Comodo Secure DNS, internet güvenliğini arttırmak için zararlı içerikleri engellemeye yönelik bir hizmet sunar. Phishing ve kötü amaçlı site engellemesi mevcuttur, ayrıca Malware filtreleme hizmeti mevcuttur. Günlük 75.000’den fazla tehlikeli site tespiti yapar ve sizi bunlara karşı korumaya alır. Ayrıca çocuk güvenliği içerik filtresi bulunmaktadır. Düşük gecikme süresi yanısıra hızlı DNS çözümlemesi ve Global sunucu ağı ile birlikte %99.9 uptime garantisi vermektedir.

  • Tercih edilen DNS (8.26.56.26)
  • Alternatif DNS (8.20.247.20)

6. AdGuard DNS

AdGuard DNS, reklamları engellemek ve interneti daha güvenli hale getirmek için popüler bir seçenektir. Standart koruma dışında Aile koruması ve Reklam engelleme koruması içinde DNS hizmeti vermektedir. Reklam engelleme dışında, takip mekanizmalarını engelleme, kötü amaçlı yazılım koruma, çocuk filtresi bulunmaktadır. 50 binden fazla reklam kaynağını engelleme özelliği yanında sosyal meday scriptlerini filtreleme ve üçüncü taraf izleyicileri engelleme hizmetide vermektedir.

  • Tercih edilen DNS (94.140.14.14)
  • Alternatif DNS (94.140.15.15)

 

DNS Değiştirme Adımları:

  • Bilgisayarınızda sağ alttaki internet bağlantısı ikonuna tıklayın ve “Ağ ve İnternet Paylaşımı” özelliklerini açın.
  • Şurada gördüğümüz “Ağ ve İnternet’e” tıklayın.
  • Buradan Ethernet kısmına tıklayın.
  • Buradan “Ağ ve paylaşım merkezi” nr girin.
  • “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” kısmına tıklayın.
  • Buradaki “Ethernet’in üzerine sağ tık yapın”.
  • Alt kısımdaki “özelliklere” tıklayın.
  • “İnternet protokolü Sürüm 4” olan kısma iki kere tıklayın.
  • Aşağıdaki DNS sunucusunu adresini kullan seçeneğine tıklayın.
  • Buraya DNS 1 alt kısma da DNS 2 adreslerini girin.
  • “Tamam”a tıklayın.

 

 

internet ve dns elle manuel girme

    internet ve dns elle manuel girme

Bu alanda giriş yapacağınız DNS alanları yer alır. Gerekli alanlara, yukarıda verdiğimiz DNS hizmetlerinden istediğinizi girmeniz yeterlidir. Girip “Tamam” butonuna bastığınızda artık İnternetiniz bu DNS adresi üzerinden gerçekleşecektir.

Related Posts

Netgsm hakkında merak ettikleriniz

Türkiye’nin 4. operatörü olan Netgsm, diğer operatörlere göre daha uygun ve farklı hizmetleri verebilmektedir. Eğer mevcut operatörünüzden memnun değilseniz ve seçenek olarak Netgsm’e geçmeyi düşünüyorsanız bilmeniz gerekenler. Mobil cihazlar için…

Netgsm hangi altyapıyı kullanıyor

4. Operatör olarak kısa zaman önce hizmete başlayan Netgsm baz istasyonu olarak “Turkcell” e ait baz istasyonlarını kullanmakta olup, ev ve iş internet hizmetleri içinde “Türk Telekom” altyapısını kullanmaktadır. Ntgsm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir